"Kafelere gittiğimizde herkesin su gibi tükettiği filtre kahveyi evde kendimiz hazırlayınca olmuyor.” diyenlerdenseniz, yaklaşın. Size kahve keyfininen ucuzdemleme şekli olan Filtre Kahve French Press'te Nasıl Yapılır? mükemmel şekilde nasıl demlenir, bu yazımızda onu madde madde anlatacağız.
Bu ipuçlarına dikkat ederseniz, kahveniz de taze ve lezzetliyse -ki Oze’de tazelik ve lezzet sorununu en uygun fiyatlarla ortadan kaldırmış olursunuz- sizi muhteşem kahvelerinBarista’sı olmaktan kimse alıkoyamaz.
Mükemmel bir kahve elde etmenin tek formülü vardır:Doğru kahve+ doğru demleme + doğru insan… Siz doğru insan olduğunuza göre bize gerisini anlatmak düşüyor.
French press’te enfes ötesi bir kahve keyfiyle aranızda duran en önemli detay, çoğu zaman kahvenin ta kendisidir.
Öncelikle, ne sevdiğinizi bilmeli ve kahvecinize tarif etmelisiniz. İstediğinizden daha acı, daha tatlı ya da daha sert bir kahve, keyfinizi başlamadan bitirebilir. Bu aynı çay seçmek gibi, Turist mi, bergamotlu mu, kaçak ilaveli mi… Çay ustaları ve müptelaları ne içtiğini bilir. Kahve ile haşır neşir olanlar da öyle. Oze’nin düzenli müşterileri her ziyaretinde kendileri için en özel olan kahveyi tercih ederler. Ne içtiklerini biz bile takip edebiliyoruz.
Kahveniz doğru şekilde öğütülmüş olmalı. Unutmayın ki French Press ile yapılan kahvenin tadı yoğun ve "nüanslıdır”. Bunun nedeniyse öğütülmüş kahve çekirdeklerinin sıcak suyla uzun süre temas halinde kalmasıdır. Kahvenin tüm değerli içeriğinin ve lezzetinin eşit ve dengeli bir şekilde açığa çıkması için kalın-mümkünse deniz tuzu kalınlığında-öğütülmüş kahve kullanmanız önemlidir.
Bu yüzden, filtre kahve makinesi için öğütülmüş kahveleri french press’te tercih etmemenizi öneriyoruz. Pek çok endüstriyel filtre kahve paketinde binlerce paket üretildiğinden kahveler orta incelikte, yani filtre kahve makineleri için öğütülmüş olurlar ve o şekilde öğütülen kahveyi french press’e koyduğunuzda iyi ekstrakte olmaz, lezzetini tam yansıtamazlar.
Endüstriyel kahve demişken… Geldik en önemli konuya. Kahveniz "taze” olmalıdır değerli kahveseverler. Bir kahve, öğütüldükten ve paketi açıldıktan yani havayla temas ettikten sonra saatler içerisinde ilk tazeliğini kaybeder ve hızla bayatlar. Bayat kahve sizi zehirlemez belki ama içtiğiniz kahvenin yoğunluğunu, tadını kesinlikle olması gerektiği gibi alamazsınız.
Bu yüzden size önerimiz, endüstriyel paket kahveleri tüketmek yerine kahvenizi alırken çekirdek olarak tercih edip evde öğütmeniz, evde öğütücü bulunmuyor ve alma imkânınız da yok ise kahveyi aldığınız kahvecide öğüttürmenizdir. Adı Dünyaya yayılmamış butik kahvecilerin şaşırtıcı derecede enfes lezzetler sunmalarının sırrı budur. Kahveleri taptazedir!
Kahveniz elinizin altında hazırsa, işin size daha bağlı olan kısmına geldik demektir. İşte mükemmel demlemenin ipuçları:
İşte kahveniz hazır!
Her gün ve günün her saati içebileceğiniz, muhteşem fiyat/performans ürünümüz Oze All Day Blend’i bu yöntemle denemek istemez misiniz?