14.00'a Kadar Verilen Kargolarınız Aynı Gün İçinde Kargoda 🚚
500 TL ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Ücretsiz 📦
14.00'a Kadar Verilen Kargolarınız Aynı Gün İçinde Kargoda 🚚
Kahvenin Anavatanı

Kahvenin Anavatanı

Günümüzde her ne kadar kahvenin anavatanı Brezilya gibi görünse de, köken olarak ilk kahve ağaçları, Etiyobya ülkesinde keşfedildi. Ülkenin Kaffa adı verilen bölgesinde ormanlık alanlarda yetişen Arabica adıyla bildiğimiz kahve ağaçları, dünya üzerindeki ilk kahve ağaçları olarak bilinir.

Eski zamanlarda, köle ticaretinin yaygın olduğu bir dönemde, yol üstünde yaya olarak seyahat eden köleler, dinlenmek için yol üstünde bulunan kahve ağaçlarının meyvelerini çiğnerler ve tükürürlerdi. Böylece susuzluklarını giderirlerdi. Köleler aynı zamanda bu ağacın meyvesini çiğnedikten sonra daha enerjik olarak yollarına devam ederlerdi. Bunu fark eden tüccarlar, ağacın meyvesini toplayarak, ticaretini yapmaya başlamışlardır.

Etiyopya ülkesinin dışında kahvesi ile ünlü bir başka ülke de Yemendir. 13. Yüzyılda keşfedilen kahve meyveleri, daha sonrasında tüm dünyaya, bu ülkeden yayılmıştır.

Şimdi sıra geldi kahvenin en çok yetiştiği ülkeler:

Brezilya: Günümüzde kahve nerede yetişir sorusunun cevabını biraz bilenler genellikle bu ülkeyi söyleyeceklerdir. Güney Amerika kıtasının bu en kalabalık ülkesi kahve yetiştiriciliğinde başı çekmektedir.

Vietnam: Blend kahve kullanımı yaygındır.

Kolombiya: Bu ülkede kahve çekirdekleri ile meşhurdur.

Endonezya: Kahve üretimi olan bir ülke olduğu pek bilinmez ama Robusta türünden çekirdekler bu ülkede çokça yetişmektedir.

Etiyopya: Başlangıçta da anlattığımız gibi kahvenin ana vatanıdır ve dünya kahve pazarına yön vermeye devam ediyor.

Honduras: Orta Amerika’nın en çok üretim yapan ülkesidir.

Hindistan: Hindistan için de ülkenin ürettiği kahve çekirdeklerinden söz etmek mümkün.

Uganda:2016 yılında gerçekleştirilen 288.000 metrik tonluk üretim nedeniyle Uganda’da bu ülkeler arasında yerini alıyor.

Meksika: Kahve pazarında büyük oyuncular arasında yer alarak 127,5 milyonluk nüfusu ile önemli bir paya sahip.

Guatemala: 1960’lı yıllardan itibaren kahve yetiştiriciliği devlet desteği alması ile beraber Guatemala kahvesinin pazarlaması da artmaya başlamıştır. Üreticilere devlet tarafından gümrük ve vergi avantajları da verilmektedir.

Paylaş: